Kategorier
Kan jeg importere kategorier som en CSV fil?

Ja – i denne artikel kan du læse om, hvordan du importerer kategorier fra en kommasepareret fil

Morten Vadskær avatar
Skrevet af Morten Vadskær
Opdateret over en uge siden

Skal du oprette eller opdatere mange kategorier, kan du gøre det med en kommasepareret fil. Her finder du opskriften på det.

Filens format

Det er en fordel at din fil er gemt i UTF-8 format og med semikolon som "adskiller". Så sikrer du, at dine danske tegn bliver importeret korrekt.
Et eksempel kunne være, den så sådan ud

navn;title;description
t-shirts;Køb fine t-shirt her på min shop; Jeg leverer dine t-shirts hurtigt og med gratis fragt
bukser;Køb bukser i superb kvalitet her; Stort udvalg i gulerodsbukser og fløjlsbukser

Sådan uploader du din CSV fil

1. Klik på Navigation

2. Klik på knappen "Import" længst til højre.

3. Her er en knap i din browser, der hedder "Gennemse" eller "Browse" afhængigt af din browser og hvilket sprog, den er indstillet på. Klik på denne knap

4. Vælg så din CSV fil.

5. Har du omkranset dine felter med citationstegn eller brugt en anden separator end semikolon, har du mulighed for at tilføje den oplysning under felterne "Separator" og "Evt. omkranset af".

6. Klik herefter "Upload".

7. Du skal nu "matche" dine kolonner med det felt, de skal importeres til. Altså vælge, hvad der er navn, title m.m.

8. Når du har gjort dette klikker du "importér" og dine kategorier er på vej ind i Shoporama.