Hvordan sætter jeg noindex på en side / produkt / kategori m.m.?
Hvordan sætter jeg noindex på en side / produkt / kategori m.m.?

Guide til at sætte noindex på udvalgte sider i din Shoporama shop

Morten Vadskær avatar
Skrevet af Morten Vadskær
Opdateret over en uge siden

Noindex er en besked til søgemaskinerne om, at du ikke ønsker en side indexeret og vist til søgemaskinernes brugere. F.eks. er du ikke interesseret i at dit check ud-flow eller din søgefunktion bliver indexeret. Så der har vi automatisk sat noindex på.

Men der kan være sider, du ikke ønsker indexeret. Hvis du f.eks. laver et specielt produkt til en spejdergruppe og sender dem linket til lige det produkt. Spejderne må købe dit produkt, men du ønsker ikke, at folk kan google sig frem til det. Så det er næsten kun dem med kendskab til url'en, der kan købe produktet. I sådan et tilfælde vil du sætte noindex på siden.

Du kan sætte noindex på både produkter, kategorier, landingssider og statiske sider i Shoporama.

Når du er inde på et produkt, skal du vælge fanebladet "Felter".

På kategorier, landingssider og statiske sider finder du det i den nederste halvdel af siden.

Du sætter blot et flueben i feltet "Aktiver noindex, follow" og klikker Gem. Så er der noindex på din side.