Den store guide til redirects

Sådan laver du redirects i Shoporama

Opdateret over en uge siden

Du laver redirects på din webshop, når du ændrer URL'en på et produkt, en kategori eller lignende. Det kan også være, du er flyttet til Shoporama fra et forældet shopsystem, der havde underlige URL'er som f.eks. dinwebshop.dk/produkt/bl--l--becykel-82232p.html eller sådan noget. Nu vil du gerne have pænere URL'er som f.eks. dinwebshop.dk/blaa-loebecykel

Da forskellige andre sider måske linker til den gamle URL, er du nødt til at oprette redirect fra den gamle URL til den nye URL.

Bemærk at alle redirects på Shoporama er 301 redirects.

Nuvel ... vi skal have redirectet trafikken fra dinwebshop.dk/produkt/bl--l--becykel-82232p.html til dinwebshop.dk/blaa-loebecykel

Det er forholdsvis simpelt. Men vi skal lige tage højde for en ting.

Muligvis er der affiliates, der linker til din side med nogle parametre. Eller du har linket i en nyhedsmail, hvor der er nogle parametre i URL'en, som identificerer brugeren eller mailen. Så der findes også links derude, hvor dinwebshop.dk/produkt/bl--l--becykel-82232p.html?affiliateid=534223 og også

dinwebshop.dk/produkt/bl--l--becykel-82232p.html?mcid=43424342342&userid=52342347829276

Alle tegnene efter spørgsmålstegnet er parametre.

De her andre URL'er skal vi jo også gerne have redirectet. Så det skal der lige tages højde for.

For at oprette en sådan URL, skal du klikke på tandhjulet i Shoporama.

Hold musen over de tre prikker og vælg "Redirects"

Herefter klikker du "Opret ny redirect".

Her skal du udfylde den gamle URL og den skal angives relativt (dvs. uden dinwebshop.dk) og den nye URL og den skal angives absolut (altså med https://dinwebshop.dk ).

Så i Fra-feltet skriver du produkt/bl--l--becykel-82232p.html

Til højre sætter du flueben i "Medtag argumenter". Det er de parametre som affiliates, Facebook, Google Ads, email systemer og al anden tracking sætter på dine URL'er.

Herefter klikker du "Gem" og din redirect er gemt.

Import af flere redirects

Du kan også vælge at importere en CSV fil med dine redirects for at oprette mange på én gang.

For at gøre det, skal du have en CSV fil, der er adskilt med semikolon og i dette format

relativ fra-adresse;absolut til-adresse;regulært udtryk;inkludér argumenter

Hvis du ikke har udfyldt regulært udtryk, så vil Shoporama tolke det som om, det ikke er et regulært udtryk. Det samme med inkludér argumenter.

Det vil se sådan her ud, hvis vi vil lave samme redirect som før.

produkt/bl--l--becykel-82232p.html;https://dinwebshop.dk/blaa-loebecykel;0;1

Bemærk først er der denne adresse:

produkt/bl--l--becykel-82232p.html

så et semikolon go så kommer til-sdressen

herefter et nyt semikolon og et 0, der angiver at det ikke er regulære udtryk og til sidst et 1-tal, der angiver, vi godt vil have medtaget argumenter.

Du kan evt. lave denne CSV fil i et regneark. En kolonne med fra-adresser. En kolonne med til-adresser. En kolonne med 0'er og en kolonne med 1-taller.

Eksportér den som CSV fil og så har du den fil, du skal bruge i Shoporama.

For at importere dem skal du klikke på "Importér redirect".

Nu vælger du din CSV fil og klikker på "Upload redirects".

Du får nu vist dine redirects sådan her.

Er du tilfreds med dem, så klikker du på den grønne "Importer"-knap og du er kørende med mange redirects.

Redirects med regulære udtryk

Det kan du også sagtens i Shoporama. Der er lavet en særskilt-artikel om det emne her.