Sådan skifter du til Smarty 4

Guide til at skifte fra Smarty 2 til Smarty 4 og hvorfor det er smart

Morten Vadskær avatar
Skrevet af Morten Vadskær
Opdateret over en uge siden

Smarty er et sprog, som bl.a. bliver brugt til at lave din webshop med.

Det bliver – ligesom al anden IT – opdateret fra tid til anden. For at gøre det hurtigere og for at forbedre sikkerheden.

Her i 2023 er der kommet en version af Smarty, der hedder 4. Den har vi gjort tilgængelig på Shoporama. Mange kan allerede skifte fra Smarty 2 til Smarty 4 uden at der går noget galt på webshoppen. Så her kan du læse, hvordan du gør.

Vigtigt: Når du har skiftet til Smarty 4, så sørg for at teste din shop bagefter. Særligt hvis du har nogle specielle løsninger kodet på din shop.

Sådan skifter du til Smarty 4.

Klik på tandhjulet oppe i højre hjørne.

Lidt nede på siden finder du feltet "Smarty". Her er en dropdown, hvor du kan ændre 2 til 4.
Klik herefter på "Gem og nulstil cache".

Når du har skiftet, så sørg for at surfe lidt rundt på siden og kontrollér, at alting virker.

Fordele ved at skifte til Smarty 4

Smarty 4 er sikrere og hurtigere end Smarty 2. Smarty 4 kan afvikles på PHP 8 og det er hurtigere, sikrere og mere fremtidssikkert end PHP 7. Så det er uundgåeligt, at vi på et tidspunkt skal over på PHP 8 og dermed skal alle webshops over på Smarty 4 før eller siden.

PHP er det sprog, som Shoporama er lavet i.