Import af produkter
Mine billeder bliver ikke importeret

Bliver dine produkter importeret men ikke billederne kan du prøve nogle af disse forslag

Morten Vadskær avatar
Skrevet af Morten Vadskær
Opdateret over en uge siden

Ved en CSV import er det vigtigt at billederne er i korrekt format for at Shoporamas server kan hente billedet.
Bemærk i øvrigt at der går nogle minutter, inden Shoporama serveren går i gang med at behandle dine billeder. Så du skal lige væbne dig med tålmodighed.

Absolutte URL'er
For det første skal stien til billedet være en absolut url. Dette er en absolut URL til et billede: https://www.shoporama.dk/img/devices.png

Modsat dette, der er en relativ URL: /img/devices.png

Det må ikke være password beskyttet
Dine billeder må selvsagt ikke ligge bag et password, da Shoporamas server ikke kan finde ud af at indtaste passwords.

URL skal være direkte til billedet
Sørg for at URL'en går direkte til billedet. Prøv selv at klikke på URL'en i en browser og se, hvad der kommer frem. Kommer der en hjemmeside frem, så er den ikke god. Der skal helst kun komme dit billede frem og intet andet.

Din server skal acceptere forespørgsler fra en anden server
Nogle webservere accepterer ikke at andre servere og bots læser deres indhold. Når du tager URL'en til et billede og sætter ind i din browser, så bliver billedet fint vist. Men når en server eller bot spørger om det, så får de en fejl (typisk 406 not acceptable). Så vores server bliver altså afvist, når vi beder om billedet.
Du kan teste, om det er tilfældet, ved at besøge denne side. Sæt en billede-url ind i feltet og klik på "Send request". Hvis du får svaret 200 OK, så accepterer din server vores forespørgsel. Men hvis du får svaret 406 Not Acceptable, så skal du skrue på din server, så vi kan få adgang til billederne.